Tietoa säätiöstä

Lauttasaari on tunnettu lukuisista kansalaisjärjestöistä, jotka ovat vuosikymmenien aikana toimineet aktiivisesti lauttasaarelaisten elämänlaadun parantamiseksi sekä saarellamme yhteisöllisyyden ja viihtyvyyden edistämiseksi yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Yksi näistä monista järjestöistä oli Lauttasaaren kesäkotiyhdistys joka perustettiin toukokuussa vuonna 1959, tavoitteena kesäkodin hankkiminen lauttasaarelaisille äideille, lapsille ja vanhuksille. Monien varainhankinta ponnistelujen jälkeen heinäkuussa 1963 yhdistys osti Rantamala-tilan Espoon Nuuksion kylästä Heinäslammen rannalta. Kesäkoti palveli monipuolisesti lauttasaarelaisia. Siellä järjestettiin erilaisia ja eri ikäisille tarkoitettuja leirejä, retkiä ja juhlia.Myös seurakunta käytti kesäkotia toimintaansa ahkerasti. Juhannusjuhlat olivat tärkeä kesän tapahtuma. Syksyllä tehtiin marjaretkiä kesäkodin ympäristöön. Kesäkotia ylläpidettiin osittain talkoolaisten ja vapaaehtoisten voimin. Kun kesäkodin ylläpito alkoi tuottaa vaikeuksia, niin kahdenkymmenenkolmen toimintavuoden jälkeen yhdistys luopui kesäkodista ja myi Rantamalan tilan joulukuussa 1986.Tila palasi entisen omistajasuvun haltuun.

Saamallaan myyntihinnalla yhdistys osti asuntoja Lauttasaaresta ja vuokrasi niitä edullisesti, sekä käytti vuokratuottoja avustusten myöntämiseksi lauttasaarelaisille. Turvatakseen toiminnan ja talouden Lauttasaaren kesäkotiyhdistys päätti marras-joulukuussa 2001 purkaa yhdistyksen ja samalla perustaa Lauttasaaren Perhesäätiön jatkamaan yhdistyksen työtä. Yhdistyksen varat ja vastuut luovutettiin säätiölle joka aloitti toiminnan vuonna 2002 välittömästi yhdistyksen purkautumisen jälkeen. Yhdistyksen hallitus jatkoi ensimmäisenä Perhesäätiön hallituksena.

Yhdistyksellä oli myös toinen haave, jolla autettaisiin erityisesti Lauttasaaressa asuvia vanhuksia. Sen toteuttamiseksi koottiin yhteen lauttasaarelaisia järjestöjä ja huhtikuussa1971 yhdeksän järjestöä yhdessä perustivat Lauttasaaren Vanhustentalosäätiön. Aktiivisen toiminnan tuloksena säätiö avasi maaliskuussa 1975 Lauttasaaren Vanhustentalon, nykyisen Lauttasaaren Senioritalon joka tämän vuoden maaliskuussa vietti 40-vuotisjuhlaa ja julkaisi historian, Lauttasaaren Senioritalo 1975 - 2015.

Melkein kaikki perustajajäsenet ovat edelleen kantamassa vastuuta Lauttasaaren Vanhustentalosäätiössä ja kehittämässä senioritalon toimintaa. Myös Lauttasaaren Perhesäätiöllä on edustaja Vanhustentalosäätiön hallituksessa.

Yli kahdenkymmenen toimintavuoden aikana Lauttasaaren Perhesäätiö on voinut kartuttaa varallisuutta hankkimalla lisää asuntoja, joiden vuokratuloista kertyy myös avustusvaroja, joilla säätiö tukee taloudellisesti avun tarpeessa olevia lauttasaarelaisia vanhuksia, äitejä, isiä, lapsia ja perheitä. Säätiö voi myöntää avustuksia silloinkin, kun kaupungin tai seurakunnan diakoniatyön avustusten myöntämiskriteerit eivät täyty. Säätiöltä voi hakea avustusta jatkuvasti säätiön hakulomakketta käyttäen.

Avustushakemukset käsittelee säätiön työvaliokunta.

Lisätietoja saa ja hakulomakkeita saa: www.lauttasaarenperhesaatio.fi tai info@lauttasaarenperhesaatio.fi